torsdag, januari 05, 2006

framtiden - en gång tillokej, det här är vad jag skrev för nästan exakt fyra år sedan. jag tänkte posta listan här, så att jag påminner mig själv om vad jag en gång ville - och vad jag fortfarande har kvar att göra.

det här är vad jag vet om framtiden:

jag vill omge mig med människor jag tycker om. jag vill gå barfota mycket. jag vill ha ett jobb dit jag kan gå i stickad tröja och bångstyrigt hår och där jag inte tvingas hantera tjugo konflikter i minuten (jag har just vickat i en lågstadieklass och tvingats använda hela min *ehm* ’pondus’ för att få lille söte Maziar, Mohammed och Olle att inte slå ihjäl varandra. en upplevelse.). jag vill inte väja för det som skrämmer mig och inte fega ur. jag vill bli överrumplad och förvånad, ofta. jag vill filosofera och munhuggas och prata strunt. jag vill läsa serier och lära mig konstiga språk. jag vill dansa och dricka sprit. jag vill åka på jakfärd i Mongoliet, dricka chai i vladivostok, solsemestra i jalta, se kastanjeträden blomma i riga. jag vill ha tidiga morgnar i sydeuropa: varmt ljus som faller in genom gamla fönster, den monotona ljudmattan från tusen bilar, gatusopare, pojkar som vänder på cafébord och serverar noisette eller chocolate con churros till frukost vid bardisken. jag vill ha svarta nätter i new york och taxidiskussioner med galna indier. jag vill skratta mycket och kyssas mycket. jag vill fylla min tid med musik och film.

jag vill läsa.

jag vill inte bli byråkrat. jag skulle hellre vilja försöka efterlikna en Bruce Chatwin, Ryszard Kapuscinski, Slavenca Draculic, Timothy Garton Ash. (varför sikta lågt? ;) jag vill bli en god berättare. någon gång skulle jag vilja kunna skriva annat än improviserade förvirrade dagböcker med konstig meningsbyggnad och få versaler. någon gång skulle jag vilja skriva sådant som faktiskt är läsvärt för andra än mig själv. jag vill våga tro att det går.

1 Comments:

Blogger Lisa said...

Karin.

Kan någon allt det där så är det faktiskt du.

Du skriver till exempel redan saker som andra vill läsa! :)

Jag saknar dej i Skåneland.

Kram.

10:43 fm  

Skicka en kommentar

<< Home